Aan de Wenke

Een combinatie van Hollandse Herders en Briards

UDO GERZA VAN DE OUDEAKKER

Op een gegeven moment kwam ik in contact met Mechelse herdershondenkennel “De Oudenakker” in Weert, eigenaar en fokker daarvan was dhr. L. Heuvelmans, binnen de KNPV een bekende persoonlijkheid. Daar kocht ik mijn eerste Mechelse Herder pup en noemde hem Udo. Op zijn stamboom kreeg hij ook de naam van zijn moeder mee en heette voluit Udo Gerza van de Oudenakker. Udo groeide op bij mijn ouderlijke huis in Onstwedde waar ik toen nog woonde.

Met Udo trainde ik bij HDC Valthe die aangesloten was bij de Bond Hondendressuur Nederland (BHN). Udo was erg werklustig en inmiddels had ik ook hier en daar de nodige kennis opgedaan wat de africhting ten goede kwam. Na een training van een jaar deed ik mee aan de Noordelijk districtswedstrijden wat direkt in het eerste seizoen een Kampioensschap opleverde. Daarnaast deed ik ook mee aan diverse Nationale wedstrijden met vele eerste prijzen.

Udo bij de prijzentafel                  Udo Gerza van den Oudenakker 001

 

Al gauw maakte ik de overstap naar de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV) Na 4 maanden training bij PHV “De Beschermer” haalde ik mijn eerste Politiehond 1 certificaat met lof 394/435 punten. Een jaar later mijn Politiehond 2 certificaat 464/475 punten en in het najaar van hetzelfde seizoen het certificaat Objectbewakingshond met 349/356 punten. Ook haalde ik met Udo het provinciale kampioenschap van Groningen en later een derde plaats op de drie noordelijke kampioensschappen (GFD). Udo is 15 jaar en 5 maanden geworden, Gezien het feit dat hij niets meer hoorde en weinig meer kon zien en zijn plas niet meer kon ophouden heb ik hem in laten slapen.

Udo was een fijne hond, speelde graag met de bal, kon daar niet genoeg van krijgen, heb veel plezier van hem gehad en in huiskamer hangt van hem een groot portret. Denk nog regelmatig aan deze voor mij fantastische hond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: