Aan de Wenke

Briard & Hollandse Herder kh

ISAIË DUC LE BERGER DE JEANEL

2007-11-04 duc aan het strand                    ISAIË DUC LE BERGER DE JEANEL          26-01-1993 > 05-02-2008

 Dit was mijn ouwe, ook wel grootkop genoemd, Isaië Duc Le Berger De Jeanel is zijn volledige naam en is geboren op 26-01-1993 bij de fam. Breeschoten en was een reu.                                                                                                                    Heeft in ver verleden shows gelopen en in 2005 heb ik Duc voor de grap ingeschreven voor de kerstshow in Wijchen met dhr. Beenen als KM, veteranenklas. 1ste plek en een CAC, een rondje in de erering, was op één na oudste hond van de hele show.

Duc heeft G&G3 gehaald (soms liet hij merken dat hij nog wat geleerd had) en UV. Tot z’n 12de jaar nog altijd meegeweest als ik ging fietsen, al ging het natuurlijk steeds rustiger en moeizamer.

Tot het laatste moment genoot hij lekker van z’n oude dag, op zaterdag mee naar de training van de jonge honden (stond als 1ste bij de auto) waar hij niets uitvoerde alleen maar aandacht vroeg van ieder die hem passeerde. Ondanks operatie’s in verleden, longontsteking en 1 week zeer ziek, liep hij nog steeds zonder medicijnen. Dagelijks 3 tot 4 x een rondje en soms op zijn manier even spelen met de bal. Ook van een strandwandeling http://youtu.be/spHMkKLnzrU en pootje baden genoot hij zeer en leek soms wel pup. Zelfs op deze leeftijd hadden de jonge honden nog steeds ontzag voor hem. Mooi he?

Toen Duc kwam had ik nog een Mechelse Herder Teef die ik helaas op 5-jarige leeftijd heb moeten laten inslapen. Zij had een kwaadaardige tumor.

Daarvoor heb ik een Duitse Staander teef gehad, die afgekeurd was voor de jacht maar een super waakhond en huishond was.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: