Aan de Wenke

Een combinatie van Hollandse Herders en Briards

BEHAALDE RESULTATEN MISTRAL

05-06-2015 Titelverdediging van Arjen met Mistral, helaas mocht het niet zo zijn, maar het blijft een TOP-Combinatie

05-06-2014 Mistral en geleider Arjen Kloosterman ARJEN MISTRAL zijn NEDERLANDS KAMPIOEN 2014 geworden bij de luchtmacht. Trots op deze hele knappe en welverdiende prestatie van beide. Jullie zijn een geweldig team!! Film & foto’s volgen zsm.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  07-11-2013 Mistral ging met zijn nieuwe geleider Arjen Kloosterman op voor de 2jaarlijkse verplichte keuring bij de Vliegbasis Leeuwarden en behaalde 618/620 punten. Mooi strak werk en geweldige om deze hond terug te zien. Hierbij een filmimpressie, kijk en vergelijk met iets meer dan 2jr terug.  https://www.youtube.com/watch?v=bqYnnyK1gBI

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!01-10-2011, NAJAARSKEURING TE PESSE                                                                 Op 1 oktober  2011 was het zo ver, na een intensieve voorbereiding gingen Mistral en ik naar de keuring voor het politiehond 1 certificaat. Aangezien het veld in  Weerdinge niet optimaal gebruikt kon worden omdat daar aan de masten werd gewerkt, heb ik veel in Roden getraind bij de club Martini.  Samen met Fred, maar ook met de bende van 4 hebben we de puntjes op de i gezet. Ons doel was de volle bak en ondanks dat dit niet is gehaald durf ik te stellen dat Mistral daar klaar voor was.

In het ochtendprogramma liet Mistral zeer strak werk zien. Toch liet hij mijn hart wel een keer  sneller kloppen bij het zoeken en het voorwerp revieren. Bij het zoeken had Mistral moeite om het derde voorwerpje te vinden,  gelukkig toch binnen de 3 minuten. Ook bij het voorwerp revieren had Mistral meer als twee minuten werk maar toch binnen de 3. Voor de rest van het ochtendprogramma  ging Mistral als een speer.  Wist haast wel zeker dat het ochtendprogramma vol was gedraaid, nu het stelwerk nog, als dat net zo goed ging dat zou ons doel werden bereikt, maarrrr!!!

Er werd begonnen met het stokstellen, tijdens het transport vergiste Mistral zich en beet zich te vroeg vast, voordat de helper een teken kreeg van de keurmeester om te vluchten. Ik moest Mistral los commanderen, dit koste mij 3 punten op de oefening en 1 op de WvV.  Op dat moment wist ik dat ons doel niet bereikt zou worden. De teleurstelling was groot en dit moest op dat moment, maar ook een aantal dagen daarna verwerkt worden. Er waren nog 4 steloefeningen te gaan dus moest ik mij daar weer op richten. De rest van de steloefeningen was niets op aan te merken. Ook de schijn waar we veel probemen mee hebben gehad was nu uit het boekje, super strak.

Een paar dagen na de keuring toen ik de beelden heb bekeken kon ik voor Mistral geen enkele aan leiding waarnemen waarom hij te vroeg in beet, in ieder geval valt de helper of de keurmeester niets te verwijten. De grootste frustratie voor mij is dat ik niet kan achterhalen waarom dit is gebeurd.

Bij de uitslag kregen we te horen dat de uiteindelijk score certificaat met lof van 436/440 is geworden.

Rest mij, allen die op deze dag aanwezig waren hartelijk te danken voor de steun . In het bijzonder wil ik Fred Klei hartelijk danken voor het vele pakwerk wat hij voor mij heeft gedaan. Super Fred!!!

Heb in overweging kunnen nemen om nog te gaan gokken om een nominatie  te gaan doen. Je moet dan zeker vol draaien en dan moet je nog maar afwachten of je genoeg hebt om deel te nemen aan de NK. Daar komt nog bij dat ik 3 punten in de afdeling 3 heb verloren. Dit weegt heel zwaar bij een eventuele loting.

Omdat ik ook nog Nico heb, die zeer getalenteerd  maar ook een uitdaging is  en het voor mij toch moeilijk is om met twee honden te gelijk te trainen heb    ik beloten om Mistral te gunnen aan vliegbasis Leeuwarden die daar zeer gelukkig mee zijn. Zijn nieuwe geleider is inmiddels al weer naar de  keuring is geweest voor het luchtmacht-certificaat waarbij Mistral zeker een kandidaat is voor de kampioensschappen van de luchtmacht. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  Zaterdagmorgen 26 februari 2011 reed ik om 08.00 uur weg naar Hooghalen om bij PHV Beilen met Mistral een oefendag te draaien. Voor deze vereniging was het de eerste keer dat er een oefendag werd georganiseerd. De ontvangst was heel gastvrij en de koffie vers gezet. Tegen 09.00 uur opende André de oefendag. Er werd begonnen in twee groepen, de ene groep begon met het voorwerp revieren en de andere groep begon met het zoeken, volgen en springen. Bij het zoeken had Mistral moeite om het derde voorwerpje te vinden maar bracht het toch tot een goed einde en ruimschoots binnen de drie minuten. De rest van het ochtenprogramma verliep perfect.

Na de middag begonnen we met het stelwerk, De stok was goed alleen bij het geven van een teken aan de helper om te vluchten gaf Mistral een stoot aan het been. Schot en werp was ook heel goed en in tegenstelling bij de oefendag in Den Haag bij Argus op 12 februari ging de schijn nu perfect, we hebben daar dan ook veel op getraind. Het rijwiel gaf ook geen problemen. Terugroepen bleef Mistral onder controle. De achtervolging was op ongeveer 70/80%. Mistral kwam op de naam als een speer terug. Ook deze oefening ging op 12 februari in Den Haag niet goed, We kunnen dus stellen dat we in twee weken tijd veel progressie hebben geboekt.

Uit bovenstaande kan geleid worden dat we op de goede weg zijn. Er zijn natuurlijk nog genoeg aandachtpuntjes. Om scherp te blijven is dat ook nodig. Mistral heeft nu een weekje rust om het weer wat helder tussen de oortjes te krijgen, de boog kan niet altijd gespannen staan!!!

Rest mij de leden van PHV Beilen hartelijk te danken voor deze geslaagde dag maar ook voor alle medewerking. Hou mij voor een volgende keer weer aanbevolen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Zaterdag 26 juni heeft Mistral een super oefendag gelopen in Meppel. Dat resulteerde in de vraag om een demonstratie te geven tijdens het Nederlands Kampioenschap van Hollandse Herders te Hoogkerk.                                              Zondag 4 juli hebben Jan met Mistral, Dik Smid als helper en Roel Mulder als speaker deze demo gegeven waar men veel lof voor heeft ontvangen. Zie onder FILM voor een indruk van zijn werklust.

Eén reactie op “BEHAALDE RESULTATEN MISTRAL

  1. Arjen
    10/11/2013

    Super om zelf terug te zien!! Goede en nette afgerichte hond is mistral. Ben er erg wijs mee. Bedankt gr Arjen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: