Aan de Wenke

Een combinatie van Hollandse Herders en Briards

RESULTATEN / RESULTS NICO

 

08-06-2015 Met Nico naar Daan Kranendonk geweest en ellebogen & rug laten röntgen, alles helemaal 100%!!! 2015-06-08 (2) 2015-06-08 (3) 2015-06-08 (4) 2015-06-08 (5) 2015-06-08 rug Nico(1) ED-uitslag nico     HD Nico 2011-12-01

05-09-2014 NK KNPV 428/435 Eindhoven

Foto’s gemaakt door Dorine Entius en Verrijdt fotografie

video: https://www.youtube.com/watch?v=K3nYpSxrZ84&edit=vd

Deze diashow vereist JavaScript.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  14-06-2014 NOMINATIE PH-1 TE ZUIDWOLDE 430/435pnt.

Deze diashow vereist JavaScript.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    IMG_20131121_103653                      

19-10-2013 KEURING PH-1 TE KLAZIENAVEEN

http://www.youtube.com/watch?v=njmPkuqSHBQ

Wij willen iedereen bedanken die het mogelijk hebben gemaakt om tot dit resultaat te komen en aanwezig waren om te supporteren. Want alleen redt je het niet.

Om een indruk te krijgen van het verloop van de dag, bekijk de film en de slideshow. Met dank aan Denise, Jacqueline & Marloes voor de foto’s.

Deze diashow vereist JavaScript.

********************************************************************************** NATIONALE WEDSTRIJD MEPPEL 2013 PH-1

Na een aantal oefendagen met Nico te hebben gedraaid, werd het nu tijd voor een wedstrijd. IMG_7384 Daarom had ik mij ingeschreven voor de Nationale wedstrijd in Meppel. Deze wedstrijd wordt al jaren op de eerste zaterdag van April gehouden en dit jaar was dat op 6 april jl.

Zaterdagmorgen  was het dus vroeg opstaan. Om 07.30 uur stapten we in de auto naar Meppel. Toen we aankwamen was het al redelijk druk. Kreeg al snel mijn hesje, met nummer 8, en de inschrijving was begonnen.

Toen dit achter de rug was werd de wedstrijd geopend door voorzitter Ceriel Oosterloo die al snel het woord gaf aan de voorzitter keuringscommissie Martin Hebbink

We moesten beginnen met de oefening zoeken. Daar liet Nico zijn eerste puntje liggen doordat hij het derde voorwerpje even liet vallen. Daarna werd de rest van het ochtendprogramma  afgewerkt en ik wist dat het tweede puntje verspeeld was op de vrije sprong omdat Nico dit licht aantikte.

Tussen de middag konden we gebruik maken van een goed verzorgde lunch die aangeboden werd door de vereniging Meppel.

Om 14.00 uur begon het stelwerk. Nico liet keurig strak werk zien img_0050   img_0051 Voor velen is het terugroepen altijd spannend en dat was het ook voor ons. Nico ging als een speer in de achtervolging, toen hij het 60 meter baken gepasseerd was gooide ik alles uit de kast om hem te roepen, mijn stem sloeg er van over. Even leek het er op dat Nico er geen gehoor aan wilde geven, maar ging toch in de remmen IMG_7889 en keerde netjes terug. Ik was daar heel blij mee en wist dat er een goede klassering in zat, de rest van de oefeningen gingen ook volgens het boekje. IMG_8176 img_9788 IMG_7583 Nadat de laatste deelnemer zijn laatste oefening netjes afgerond had, was ondertussen 16.30,  moesten we nog een ruim uurtje in spanning wachten op de uitslag. De keurmeesters zonderden zich af om de punten op te tellen en in de kantine en daarbuiten was het super gezellig, zeker door de aanwezigheid van een bekende club uit Overijssel.                                                                                                                         Tegen 18uur werd dan eindelijk de uitslag bekend gemaakt, maar er werden eerst 3 extra prijzen verdeeld. Nico en ik kregen de prijs voor de beste revierder omdat we daar in de snelste waren.

Daarna, beginnend bij nr. 10, de plaatsing van de deelnemers. Het was aftellen. Toen ook de 4de en de 3de plek niet voor mij waren werd het wel heel erg spannend, we waren nog met 2 combinatie’s over. We moesten allebei tegelijk naar voren komen. Na wat uitleg bleek dat Nico en ik de wedstrijd hadden gewonnen. Ik mocht de grote wisselbeker en de dagprijs in ontvangst nemen. 123meppel

Na wat foto’s te hebben gemaakt 164922_532012150183153_2026661113_nkeerden we huiswaarts met een blij en trots gevoel.

Deze wedstrijd heeft mij wel duidelijk gemaakt dat er eerst nog wat te oefenen valt om meer stabiliteit te krijgen in het programma. Nico is nog maar 2,5 jaar, ik denk er dan ook over om pas in 2014 naar de keuring voor PH-1 te gaan.

Ik wil mijn clubgenoten Job, Jacoline en Jan Geert IMG_7791 mijn trainingsmaatje  549152_532011900183178_416450008_n Fred en alle andere supporters heel erg bedanken voor hun aanwezigheid deze dag. En niet te vergeten mijn vriendin img_0174 die alles op de film heeft gezet, te zien op Youtube onder nicudofaris http://youtu.be/sWuzohXEPjE

Sportgroeten Jan & Inge

Met dank aan de fotografen van PHV Meppel én PHV De Trouwe Vriend   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!                                                  18-08-2012 VERSLAG OEFENDAG BIJ “DE SLUUS”                                               Zaterdag 18 augustus hebben Nico en ik deelgenomen aan de  oefendag bij “De Sluus” in Zwartsluis. Om 7 uur was Hans Branten al bij me om een paar minuten later samen te vertrekken naar Zwartsluis. Tijdens de reis was er genoeg gesprekstof tussen Hans en mij en was dit uurtje rijden weer voorbij. Om kwart over 8 waren we dan ook op het oefenterrein waar de koffie klaar stond en de gehele dag gratis werd aangeboden.

Om 9 uur opende Richard Meijer de oefendag en mocht ik, als nummer 1, de spits afbijten om met Nico te drie springoefeningen te gaan doen.  Over het algemeen waren de springoefeningen goed maar toch wat slordigheidsfoutjes in de afwerking. Dit heeft ook mede te maken met de nieuwsgierigheid van Nico. Vervolgens gingen we naar de wei om daar te gaan zoeken. Nico was erg druk en moest even tot orde geroepen worden.

Daarna met de auto naar het voorwerp revieren en het waterwerk wat perfect is uitgevoerd. Vervolgens terug naar het terrein om daar het volgwerk te gaan doen.  Dan revieren naar een persoon die ook uitmuntend is volbracht. Ook de rest van het ochtendprogramma was ik erg tevreden over. Natuurlijk heb ik ook wel wat slordigheidjes gezien maar gezien de leeftijd(24-09 wordt hij 2) en de ervaring van Nico is dat niet zo erg.

Om kwart over 12 zijn we begonnen met het stelwerk.  Een super goede stok

schot&werp en  schijn.                               Gezien de zeer extreme warme omstandigheden heb ik mij tot deze   oefeningen beperkt.                                                                                                                            “De Sluus” had ook een paar prijsjes beschikbaar gesteld.                                           Ik mocht de prijs voor de beste steller    in ontvangst nemen, iets waar ik heel trots op ben gezien het feit Nico nog 2 moet worden. Ook kregen alle deelnemers een tas met inhoud mee alsmede een 5 liter jerrycan.                                                   Deze oefendag heeft mij weer veel geleerd maar ook laten zien waar nog verbeteringen aangebracht moeten worden. De komende tijd zal daar zeker op getraind worden.

Een bedankje aan Jan Geert, Hans, Fred  en anderen die de moeite hebben genomen om met deze warmte de rit naar Zwartsluis te ondernemen en mij met een kritische oog in de gaten hebben gehouden.                                                                                       En niet te vergeten mijn persoonlijke fotografe.

    *********************************************************************** Op 31-03-2012 hield De VVHH (Vereniging van Hollandse Herders) een aankeuring waar wij Nico voor aangemeld hadden.

Nico voldoet  aan de door de VVHH gestelde eisen, met name waar het zijn gedrag betreft. Bij de exterieurkeuring zijn er aanmerkingen gemaakt op het feit dat de reu niet geheel voldoet aan de rasstandaard van de Hollandse Herder. Zie hiervoor het keurverslag exterieur. Besloten is echter, vanwege de goede gedragstest, Nico toch het certificaat van fokgeschiktheid toe te kennen. Tevens zullen de honden die het certificaat krijgen worden vermeld op de VVHH-website.                                                                                                             Met vriendelijke groet, Namens de VVHH, Doke Kolster                                   Klik op de link om het keurverslag te lezen.   Nico-Excellent v. Treekzicht

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Op zondag 13 november 2011 heb ik Nico uitgebracht op de clubmatch van “NKC” te Groningen in de tussenklasse. Een wit rozet en 2 rondjes in de erering was het resultaat en dat voor een hond die nog nooit eerder geshowd had.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: