Aan de Wenke

Een combinatie van Hollandse Herders en Briards

EVEN VOORSTELLEN / Who are we

 inge met rocco Mijn naam is Inge en, zoals de naam van mijn oude site misschien wel doet vermoeden, kom ik uit de provincie Flevoland. Van huis uit ben ik met Duitse Herders opgegroeid. Zelf heb ik 12 jaar een Duitse Staander gehad, later een Mechelse Herder die ik op 5jarige leeftijd moest laten inslapen wegens een kwaadaardige hersentumor. Ondertussen was de Briard om de hoek komen kijken in de gedaante van Duc. Dit was een hond die alles in zich had en maakte dat ik mijn hart aan de Briard verloor, om hun karakter, leergierigheid, werklust, uitstraling en het geen modehond zijn.

Honden en hondensport zijn een rode draad in ons dagelijks leven. Zo ben ik secreatris van VHV “De IJsselmond” geweest en heb ik een aantal jaar lesgegeven aan de gehoorzaamheid en behendigheidgroep van VHV “De IJsselmond”, was ik oprichter en trainster van de Franse Herder Kringgroep, bezig met de Briard als werkhond in het CWH(commissie werk honden), mede organisator van het jaarlijks UV-examen  en organisator van de Briard sport&speldag, schreef ik regelmatig stukjes of maakte aanvullingen voor het Briardblad en organiseerde samen met een vriendin tijdens het Briard weekend diverse demo’s. Met Kelsey, onze Briardteef, heb ik geshowd en IPO getraind. Later toegelegd op het speuren en Sph-1 gehaald. Tegenwoordig doen we aan mantrailen, een soort reddingshondenwerk waar ze ontzettend veel plezier in heeft en ik dus ook.

Samen met Jan mee naar trainen en praten over de honden, trainingsmethodes, naar keuringen en wedstrijden, maar ook lekker fietsen en wandelen.

Samen hebben we 1 Briard en 4 Hollandse Herders 1 x-Mechelse herder en zijn zoon Boy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Mijn naam is Jan Huiting, vader van een tweeling. Ben al sinds mijn jeugd met honden bezig. Ben geboren en getogen in Onstwedde en thuis hadden we een Foxje genaamd Tommie. Tommie liep de hele dag los zowel bij huis als in het dorp. Als mijn vader met de auto wegreed, wilde Tommie altijd mee dus liep hij hard naast de rijdende auto en dat werd hem uiteindelijk fataal met de dood tot gevolg. Dit speelde zich af tussen de jaren 60 en 70. Toen zag je met name in een dorp regelmatig loslopende honden. In de huidige tijd is dat haast ondenkbaar. Daarna kregen we een Schotse Collie die “Lassie’ heette. Later had een broer van mij een Bouvier en ging daarmee naar de politiehondenafrichting. Mijn interesse voor de africhtingsport was toen gewekt.

In 1978 ben ik begonnen bij de BHN, Bond Hondendressuur Nederland, dat was bij HDC Valthe . Heb eerst een paar keer met een Bouvier getraind maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Toen kwam Udo, een stamboom Mechelse Herder uit de kennel “van de Oudenakker” in Weert. Met Udo behaalde ik mijn eerste successen. Met hem heb ik vele Nationale wedstrijden gelopen met vele eerste plaatsen. Al snel maakte ik de overstap naar de KNPV. In 1983 haalde ik met Udo mijn eerste Politiehond-1 certificaat en waarna er nog vele certificaten volgden. Daarover kunt op de pagina HONDEN UIT HET VERLEDEN meer lezen.

Seconds later, Kilgore Police K-9 Officer David Falco broke his partner’s grip on the so-called subject, Dutch instructor Jan Huiting, who stood and began to remove the 90 pounds of padding that protected  him form the police dog’s powerful bite.

“No one does anything for K-9 officers around here,” said retired police officer Guy Powell, who owns Seven Pines Kennel with his wife, Judith. “This is probably the most overlooked aspect of law enforcement, and people don’t understand how much time and training goes into this. subdue suspects in a tear-gas filled house, Powell said.

It takes more than two years to train a police dog, who must be able to work in any environment and must–above all–be depended upon by his human partner to react appropriately in all situations, Powell said.

What it all boils down to is “dependability and accountability,” according to Huiting, who is a trainer for the Dutch Military Service Dogs in Holland– a country in which the people’s passion for the annual police dog trials rivals Americans’ love of the Super Bowl.

“When the pair gets into a situation where all odds are against them, the officer must be able to rely on the dog,” said Huiting, speaking through a translator. “They are a team, and you must make sure your dog is there for you.”

Ik ben nog steeds actief in deze sport. Ook interesseer ik mij voor andere programma’s zoals de IPO, maar ook aggility, gedrag en gehoorzaamheid. In deze programma’s hanteert men ander aanleerprincipes die mijns inziens ook bruikbaar zijn in het KNPV-programma.

Doe naast het trainen met de honden ook veel pakwerk. Om mijn honden fysiek en mentaal in goede conditie te houden wordt er regelmatig mee gefietst of gewandeld.

HOME

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: