Aan de Wenke

Briard & Hollandse Herder kh

EVEN VOORSTELLEN / Who am I

 inge met rocco Mijn naam is Inge en, zoals de naam van mijn oude site misschien wel doet vermoeden, kom ik uit de provincie Flevoland. Van huis uit ben ik met Duitse Herders opgegroeid. Zelf heb ik 12 jaar een Duitse Staander gehad, later een Mechelse Herder die ik op 5jarige leeftijd moest laten inslapen wegens een kwaadaardige hersentumor. Ondertussen was de Briard om de hoek komen kijken in de gedaante van Duc. Dit was een hond die alles in zich had en maakte dat ik mijn hart aan de Briard verloor, om hun karakter, leergierigheid, werklust, uitstraling en het geen modehond zijn.

Honden en hondensport zijn een rode draad in mijn dagelijks leven. Zo ben ik secreatris van VHV “De IJsselmond” geweest en heb ik een aantal jaar lesgegeven aan de gehoorzaamheid en behendigheidgroep van VHV “De IJsselmond”, was ik oprichter en trainster van de Franse Herder Kringgroep, bezig met de Briard als werkhond in het CWH(commissie werk honden), mede organisator van het jaarlijks UV-examen  en organisator van de Briard sport&speldag, schreef ik regelmatig stukjes of maakte aanvullingen voor het Briardblad en organiseerde samen met een vriendin tijdens het Briard weekend diverse demo’s.                                                                                                   Met Kelsey, mijn Briardteef, heb ik geshowd en IPO getraind. Later toegelegd op het speuren en Sph-1 gehaald. Tegenwoordig doen we aan mantrailen, een soort reddingshondenwerk waar ze ontzettend veel plezier in heeft en ik dus ook.                  Met Chevvy ben ik in training voor VZH en het IGP speuren. Met Isa train ik nog steeds IGP speurhond 2 en met Adour doe ik ook mantrailen.

 

2 reacties op “EVEN VOORSTELLEN / Who am I

 1. Miranda
  15/07/2020

  Hoi Jan en Inge,

  wij hebben heel lang geleden (jullie woonde toen nog in Exloo en 1 x in Weerdinge)onze Briard Flow in de vakantie bij jullie onder gebracht. Ik weet nog dat hij hier altijd veel plezier heeft gehad.Helaas is Flow afgelopen december overleden, hier hebben wij nog steeds verdriet van…

  Maar nu heb ik een andere vraag.
  Vangen jullie nog honden op in de vakantie periode?
  Zo ja, het zou gaan om week 34.

  Horen het graag.

  Alvast bedankt

  Lieve groet,

  Miranda

 2. Hai Miranda, Jazeker weet ik nog wie je bent. Wil je mij per email: isaieduc@hotmail.com even antwoorden? Groet Inge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: